Verslag carnavalsweekend 2020, Burg Reuland (BE).

Verslag carnavalsweekend 2020, Burg Reuland (BE).

Huis ‘Vennhütte’ (Klim en bergsport federatie BE), in Burg Reuland, dichtbij het drielandenpunt (België, Luxemburg, Duitsland) is voor vijf dagen ons ‘thuis’. Ingrediënten: heel gezellig, regen, wind, zon, prachtige (lange) tochten, een mooie ‘dubbele’ regenboog, samen koken en meer ...

Verslag carnavalsweekend 2020 Burg Reuland (BE).
22 februari 2020.

Zaterdag, 22 februari: aankomst en verkenning
Alle deelnemers (20 in totaal) hebben de ‘Vennhütte’ in Burg Reuland (BE) snel gevonden, ‘navigatie doet wonderen’. Eerst traditioneel ‘koffie en vlaai’ daarna aan de wandel, het is droog met af en toe een spat regen. De luchten zijn grijs en zo plat als een dubbeltje. We komen aan bij de ‘Burg Reuland’, een markante plaats in deze omgeving. Daarna ‘omhoog en omlaag’ het is niet anders in dit heuvelachtig landschap. Een eerste kennismaking staat op ons netvlies (zie meer informatie).

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

----
Zondag, 23 februari: rondwandeling vanuit de ‘Vennhütte
Klokslag 10.00 uur is iedereen klaar voor vertrek. Een tocht uitgezet door Tom, hij is als een Tom-Tom en weet alle verscholen paadjes te vinden. We vertrouwen helemaal op hem. Terug op onze verblijfplaats in de avond samen eten. Daarna kijken enkele dames ‘Boer zoekt vrouw’, hilariteit alom.

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

----
Maandag, 24 februari: rondwandeling vanuit de ‘Vennhütte
Weer een wandeling uitgezet door onze Tom-Tom, gewoon super. Open terrein, bossen, een prachtig meanderend beekdal. Een wandeling met in het begin hindernissen die de boswerkers voor ons hebben klaargelegd. Plassen, water en modder markeren onze route. Terug op de verblijfplaats even napraten onder het genot van koffie, thee ‘Glühwein’ of een ‘Bittburger’. Samen koken onder leiding van Regine. In de avond een muziek quiz, samengesteld door Henriëtte en Ger (P), prachtig. Ger (P) ondersteund enkele vragen met spel op zijn accordeon. Onderverdeeld in 3 groepen (The Beatles, The Rolling Stones en The Kinks). The Beatles winnen glansrijk. We weten nu dat Ludwig von Beethoven maar één opera gecomponeerd heeft, Fodelio (Leonore), (zie meer informatie).

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

----
Dinsdag, 25 februari: rondwandeling vanuit de ‘Vennhütte
Een tocht uitgezet door Theo (één van de klimmers van Fleigerhorst). Dat hebben we geweten, 24km met (‘up’s en down’s). Maar het weer is prachtig en droog, zelfs onderweg een zonnetje en op het eind een cadeau van ‘Moeder Natuur’, een prachtige dubbele regenboog. Op onze route een bakkerswinkel leeggeroofd, maar dat was besproken van het overgebleven geldbedrag. Gebak buiten tot ons nemen, in de winkel en bakkerij was onvoldoende plaats voor alle Maashoekers. In de avond ‘samenzang’ (Ger (P) speelt op zijn accordeon om de zangeressen en zangers te begeleiden.

Maashoek-Burg-Reuland

 

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

Maashoek-Burg-Reuland

----
Woensdag, 26 februari: poetsen en naar huis
Na de poets en auto’s beladen keren enkelen huiswaarts. Anderen maken nog een korte wandeling nabij het drielandenpunt. Een prachtig Carnavalsweekend, met dank aan de organisatoren (Anneke, Jef en Tom) en alle kookgroepen. ‘Last but not least’, afscheid van hulphond ‘Sally’, we zullen ‘Sally’ missen onderweg, zijn uithoudingsvermogen, sjouwen en slepen met takken, ons voor de voeten lopen.

Link naar fotoalbum Maashoek website:

https://maashoek.nkbv.nl/fotoalbum/fotoalbum-set/72157713395524486

Link naar fotoalbum FLICKR:

https://www.flickr.com/photos/144933761@N03/albums/72157713395524486

Meer informatie:

https://www.klimenbergsportfederatie.be/Vennh%C3%BCtte

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ludwig_van_Beethoven

https://www.ftpl.be/

https://www.ostbelgien.eu/nl/beleven/uitstapjes/gemeenten-touristinfo/de-gemeenten/gemeente-burg-reuland