Verslag midweek Eiffel

Verslag midweek Eiffel

Maandag 19 oktober 2015 (aankomst en rondje Blens)
‘Krijgen we alles in één auto’! Vier personen, hun bagage, slaapzakken, etenswaren, wandelstokken en schoenen. Jawel hoor, dus op naar de Eiffel, het dorpje Blens aan de rivier de Ruhr, tussen Heimbach en Nideggen. Rond elf uur heeft eenieder het doel bereikt. We verblijven in de ‘Kölner Eiffelhütte’, Duitse degelijkheid, schoon, praktisch en ruim. Nadat iedereen zijn ‘lager’ gevonden heeft koffie met vlaai. Daarna de wandelschoenen aan, een rondje Blens, Abenden en weer terug naar Blens. De wolken hangen laag maar het is droog. Lage bewolking heeft ook z’n charmes, we genieten van de prachtige herfstkleuren van Moeder Natuur. Bij terugkomst ‘hochbetrieb in der Küche’ er moeten 16 magen gevoed worden.Dinsdag 20 oktober 2015 (Heimbach – Mariawald – Heimbach)
Jef en Cor hebben een mooie wandeling in hun hoofd. Om 09.00 uur ons eerste ontbijt, daarna weer ‘hochbetrieb’ in de keuken en hal. Jassen, rugzakken, schoenen, wandelstokken. We gaan met auto’s naar Heimbach, gratis parkeerplaats bij het treinstation. Zigzag stijgend omhoog, we bereiken het klooster Mariawald waar Trappisten monniken hun dagen slijten in een mooie omgeving. Er is een restaurant beroemd om z’n ‘Monniken erwtensoep’, nou dat willen we wel eens proeven. Terug naar Heimbach door prachtige bossen, de beuken, eiken en Amerikaanse eiken laten zich van hun beste kant zien. Wat een kleurenpracht in deze heuvels.Woensdag 21 oktober 2015 (Blens – Ruhrtalsperre – Blens)
Het beloofd een mooie dag te worden, de zon breekt door, we zien blauw in de lucht. Dan maar rap op pad op advies van Cor. De paddestoelen onderweg krijgen veel bekijks en eenieder krijgt tekst en uitleg. Daarna heeft Cor een verassing in petto, een uitzichtpunt waar we neerkijken op de Ruhrtalsperre, de eerste stuwdam ter wereld. Wat een uitzicht, de zon reflecteert op het water, Meike ziet een bosje sparren dat de vorm heeft van de landkaart van Nederland. We genieten van het uitzicht. Moeten we al weer verder! We bereiken Abenden, terras buiten met ‘Kaffee und Kuchen’, vandaar is het nog een korte trip naar Blens. Voor Blens nemen een aantal waaghalzen een andere route steil naar beneden. Het komt allemaal goed. Daarna weer ‘hochbetrieb in der Küche’ en ’s-avonds nagenieten van deze prachtige dag.


Donderdag 22 oktober 2015 (Blens – Hausen – Heimbach – Blens)
Eerst een groepsfoto (tellen tot 10) want morgenvroeg vertrekken een aantal mensen weer richting Nederland. Vanuit Blens naar het dorp Hausen, bewolkt en zonnig, geen regen in het vooruitzicht. Buiten Hausen een schuilplaats, is het nu bewust zo gemaakt of hebben natuurkrachten hun werk gedaan! We lopen iets verkeerd maar zien wel de eerste ‘vliegezwammen’. Verkeerd lopen is ook ontdekken. In Heimach ‘Kaffee und Kuchen’, waarna de kleintjes met pappa met de trein teruggaan naar Blens, ze hebben het verdiend. De anderen lopen langs de Ruhr terug naar Blens. Na het avondeten bedanken we Jef en Anneke voor hun perfecte organisatie. Tip: bewaar alle eten wat over is van de voorbije dagen en je hebt een heerlijk lopend buffet. In de avond rukt de brandweer van Blens nog uit. Nog een kleine anekdote: Meike vraagt onderweg aan Cor ‘lopen we nu op de kaart’! Nee, zegt Cor we lopen op de weg en niet op de kaart. Demonstratief legt Cor de kaart op de grond en zet er zijn voet op. ‘Meike, we lopen niet op de kaart’.


Vrijdag 23 oktober 2015 (opruimen en wandeling in Nideggen)
We zien iets bijzonders. Het is mistig, nog geen 50mtr zicht, maar een windje veegt alle mist de deur uit en dat binnen enkele seconden. Goh, is dit al de laatste dag! Inpakken, opruimen en schoonmaken met vereende krachten. ‘Der Inspector’ keurt alles goed, met de auto naar Nideggen. Daar bezoeken we eerst de burcht, mooie uitzichten, een echte ‘Ridder in harnas’ en een ‘Trebuchet’. Daarna nog en mooie ‘educatieve’ wandeling. We zien ‘oerrunderen’, oude wijnterrassen, afgezet sediment van de Ruhr die het dal waardoor hij stroomt gevormd heeft. Dan terug naar Nederland.

Kortom, een ‘prachtige’ Maashoek midweek in vele opzichten.