Verslag NY wandeling St Anthonis

Verslag NY wandeling St Anthonis

‘Gelukkig Nieuwjaar’, ‘De beste wensen voor het nieuwe jaar’, het zijn korte zinnen die veelvuldig uitgesproken worden op de verzamelplek in Sint Anthonis voor de nieuwjaarswandeling van de Maashoek. Gemeende woorden, dat voelt iedereen. Het is fris maar de zon laat zich ook zien. We willen graag van start met onze eerste wandeling in dit nieuwe jaar maar .... ‘Waar is de sleutel’!

Enkele belrondes in en rond Sint Anthonis brengt antwoord. De beheerder van ons onderkomen voor het samenzijn in de middag is ons vergeten. ‘Hoe kun je nu Maashoekers vergeten’, vragen wij ons af. Goed dat de zon schijnt en ons opwarmt. Na een uurtje oponthoud kunnen we vertrekken. Eindelijk.Een groot aantal Maashoekers is aanwezig, een lang lint van wandelaars trekt de bossen van Sint Anthonis in. Opwarmen die spieren en ook de stembanden activeren want er is zoveel te vertellen na de feestdagen. Onderweg houden we vaker mountainbikers (zo ver als je daar van kunt spreken in deze bossen) op. In geel-zwarte outfit racen ze over de paden, ze genieten op een andere wijze van ‘moeder natuur’. Het blijft ‘pax en vree’ tussen beide groepen.

Onze voorzitter loopt ook mee. Zijn jaarlijkse toespraak vind plaats tijdens de lunchpauze op een open grasveld in de bossen. Staande op een picknicktafel complimenteert hij ons voor onze actieve instelling binnen het NKBV, en de vele activiteiten die de Maashoekers organiseren. In het begin van de middag neemt hij afscheid vanwege andere verplichtingen. Voorzitter, fijn dat je toch aanwezig was.

Het weer blijft prachtig, strakblauwe lucht, een aangename temperatuur. De tocht voert ons over bospaden, door heidevelden en agrarisch gebied. Een van de wandelaars wist te vertellen waarom op de open heidevelden heuvels te zien zijn. Tijden de varkenspest in de 60-jaren, zijn hier duizenden varkens begraven.

Na de wandeling was er nog een gezellig samenzijn in het scouting gebouw. Enkele vooruitlopers hadden hapjes en drankjes, glühwein en warme chocalade klaar gemaakt. Na enkele mededelingen en het uitreiken van een DvD aan eenieder met foto’s van de meeste wandelingen van het oude jaar namen we afscheid.

Nogmaals, voor iedereen veel wandelplezier in het nieuwe jaar 2016. Op naar de volgende wandeling in Overloon en het Carnavals weekend dat binnenkort voor de wandelschoenen staat.