Verslag wandeling Overasselt (NB) ‘Overasseltse Vennen en Berendonck’.

Verslag wandeling Overasselt (NB) ‘Overasseltse Vennen en Berendonck’.

Een ontmoeting met een flinke zoetwaterkreeft. Dappere Cor grijpt in en brengt het dier eigenhandig naar de overkant.

Verslag wandeling Overasselt (NB)

13 oktober 2019

Tekst/Foto’s: Dik

Deze zondag waren 11 lopers aanwezig bij de start bij het vermaarde restaurant St. Walrick. Met redelijk weer leidt Ate ons in eerste instantie via een nu nog stille verharde weg richting Alverna. We zien het huis waar Ria opgegroeid is. Al na een kwartier worden we met onze neus op de herfst gedrukt: het is paddenstoelentijd. Later voor iedereen met camera: een veelvoud van vliegenzwammen in een groot aantal kringen en in diverse stadia van geboorte tot dood.

Op een gegeven moment een ontmoeting met een jongedame die met een stokje iets moeizaam over de weg duwt. Het blijkt een flinke zoetwaterkreeft. Dappere Cor grijpt in en brengt het dier eigenhandig naar de overkant.

Ate geeft de groep alle gelegenheid de natuur goed te bekijken, zoals een kudde schapen bij een vennetje onder een inmiddels blauwe lucht met schapenwolkjes.

Voor de koffie/lunchpauze heeft Ate aan de Berendonckse Plas een plek ‘gereserveerd’. Daar kunnen we op de eerste rij de meestal mislukte pogingen zien van de waterskiers om aan een sleeplift in te haken. Met moeite rukken we ons hiervan los.

Het wordt warmer en warmer. Steeds meer kleding verdwijnt in de rugzak zodat we bij de Welness Berendonck bijna voldoen aan de sauna kledingvoorschriften aldaar.

Langs de A73 is, behalve autogeruis, ook nog een mooi wandelpad gelegen. De Eikenhorst Theehuis en boeren spelen laten we rechts liggen. Via een aantal Hatertse vennen en de  Sint Walrickkapel met koortsboom bereiken we weer ons startpunt.

Ate, bedankt voor de mooie wandeling.

Link naar fotoalbum Maashoek website:

https://maashoek.nkbv.nl/fotoalbum/fotoalbum-set/72157711510382616

 Link naar fotoalbum FLICKR:

https://www.flickr.com/photos/144933761@N03/albums/72157711510382616

Maashoek-Overasselt-2019

Maashoek-Overasselt-2019

Maashoek-Overasselt-2019

Maashoek-Overasselt-2019

Maashoek-Overasselt-2019

Maashoek-Overasselt-2019