Verslag wandeling Overloon

Verslag wandeling Overloon

Een wat grijze dag maar geen regen, we houden het droog vandaag, althans tijdens de wandeling. Onze gastvrouw trakteerde een grote groep op een wandeling ‘geocaching’. Voor enkele oude rotten, lees wandelaars met kaart en/of routebeschrijving een nieuw fenomeen. Je bent nooit te oud (of jong) om te leren.

Onze laatste wandeling dit jaar, waar blijft de tijd, hij loopt zo onder onze wandelschoenen vandaan. Een wat grijze dag maar geen regen, we houden het droog vandaag, althans tijdens de wandeling. Onze gastvrouw trakteerde een grote groep op een wandeling ‘geocaching’. Voor enkele oude rotten, lees wandelaars met kaart en/of routebeschrijving een nieuw fenomeen. Je bent nooit te oud (of jong) om te leren.
maashoek-overloon-geocaching
Geocaching wordt omschreven als een ‘buitensport’ waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger of een smart phone om ergens ter wereld (we zijn in Overloon) een ‘cache’ (verstopplaats) te vinden. Die ‘cache’ is gewoonlijk een waterdichte doos voorzien van een logboek en/of een schat. Meer informatie is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Geocaching

De wandeling voerde ons door de bossen van Overloon, de grenslijn van het vroegere ‘land van Cuijk’ en het ‘land van Kessel’. Het is ook het strijdtoneel geweest van de ‘slag om Overloon’ tijdens WOII. Het besef dat je over terrein wandelt waar eens jonge Amerikaanse en Engelse soldaten hun leven lieten voor de vrijheid die we nu nog hebben. De vele oorlogsbegraafplaatsen en het ‘Liberty Park’ in Overloon herinneren ons hieraan.

We vinden verschillende ‘caches’, vullen logboeken in, zien prachtige paddestoelen, nemen onze lunch bij een ijzeren uitkijktoren. We slaan deze keer de ‘appeltjes pauze’ over maar bezoeken aan het eind van de wandeling, weer terug in Overloon, de plaatselijke horeca. Nog even bijpraten over dit nieuwe fenomeen ‘geocaching’.

‘Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar’ klinkt het op de verzamelplek. Ieder gaat weer zijn eigen weg, tot 10 januari 2016 in St. Anthonis, de nieuwjaarswandeling.

Gastvrouw, hartelijk dank. ‘Geocaching’ is zo gek nog niet.

maashoek-overloon-geo maashoek-overloon-koffiepauze

maashoek-overloon-boomstammen maashoek-overloon-grasveld

maashoek-overloon-cuijk maashoek-overloon-kessel

maashoek-overloon-boomstam-paddestoel maashoek-overloon-paddestoel

maashoek-overloon-geocaching maashoek-overloon-geocaching

maashoek-overloon-klimmen maashoek-overloon-bomstam

maashoek-overloon-toren maashoek-overloon-monument