Verslag wandeling Sevenum

Verslag wandeling Sevenum

Het was niet alleen het mooie weer dat deze wandeling bijzonder maakte. Onze gastvrouw had een wandeltocht uitgezet met een grote diversiteit aan landschappen. En dat prachtige weer, lekker zonnetje, heldere lucht, mooie natuur, een wandeling om nog eens terug te kijken. Vanaf het kerkplein in Sevenum kwamen we al snel op een graspaadje door een klein ‘natuurlijk’ aangelegd parkje.

Verder langs beekjes met veel wilgen en populierenopstanden. De herfst is in aantocht en het bladerdek van de bomen vertoonde her en der al lichte herfsttinten. Bij vrienden van onze gastvrouw dronken we ons eerste kopje koffie in hun mooie tuin. Verder langs veel kapelletjes, mooie paadjes en doorkijkjes. De middagpauze bij een witte kapel.Daarna werd het landschap heel open met grote akkers voor land- en tuinbouwgewassen. Velden vol sla en staakbonen, appelboomgaarden, een akker met pompoenen zo groot als zwerfkeien. Toen weer bosgebied, door een privé-parkje met kunstwerkjes en grazende ezels. De inwoners van het dorp Sevenum worden in de carnavalstijd niet voor niets ezels en ezelinnekes genoemd.

Langs de Blakterbeek weer terug naar de dorpskern, waar we buiten op een terras nog een consumptie genuttigd hebben. 11 oktober, buiten in het zonnetje napratend over deze mooie wandeling en over onze aanstaande midweek in de Eiffel.

Gastvrouw Els, complimenten voor deze wandeltocht