Afscheidswoord Pierre Smetsers

Vorige
17 jaar in het bestuur van de NKBV regio Maashoek, waarvan 6 als voorzitter Commissie Bergsport & Techniek en 11 jaar als voorzitter regio Maashoek.

Een fantastische tijd met prachtige hardwerkende vrijwilligers om me heen waar ik altijd op kon vertrouwen. Terugkijkend op de rol voor de CoBeTe, als voorzitter en kliminstructeur heel wat veranderingen vanuit het hoofdbureau te verwerken gekregen, modernisering, veranderende wereld waarin je moet aanpassen. Niet altijd een logische en ook niet altijd de weg waarvan de andere kaderleden dachten dat het de goede weg was. E-learning die het toch niet echt was en later weer een nieuw systeem, je kaderleden meenemen in de verandering en proberen de voordelen te laten zien en te verduidelijken. Na het avontuur als voorzitter CobeTe en 2 jaar geen bestuursrol kwam de vraag of ik de scepter over wilde nemen van Ate van Balen, voorzitter van de regio, ik hoefde hier niet over na te denken en heb gelijk ja gezegd, omdat Ate vanwege gezondheidsredenen moest stoppen en ik weet dat een voorzitter niet makkelijk te vinden is.

Ik bemerkte al snel dat er te veel fysiek werd vergaderd en dat de moderne hulpmiddelen een grote rol konden spelen in de communicatie. In 9 jaar tijd heb ik de fysieke vergaderingen terug gebracht van 5 à 6 naar 2 vergaderingen per jaar, vaak bij mij thuis met de welbekende zelf gebakken appeltaart (leuke taak voor de nieuwe voorzitter). Samen met de regio Limburg de kar getrokken in het Limburgs jeugdkampioenschap, dat nu inmiddels is overgenomen door de series van de NKBV. De speeches bij de wandelaars met de nieuwjaarsreceptie, de bergsportdagen en bij andere gelegenheden vond ik echt leuk. De waarderingen van de leden was altijd groots als ik er stond.

De jeugd heeft bij mij altijd een belangrijkste positie gehad en natuurlijk onze vrijwilligers, kaderleden en allen die een rol gespeeld hebben in het reilen en zeilen van onze regio. Daarvoor super bedankt en ga zo door; de regio heeft jullie nodig.

Door covid-19 was er een moeilijke tijd voor het kader, geen klimweekend of weinig contact onderling, opleidingen en beoordelingen die werden opgeschort. Onze regio heeft altijd voldoende kaderleden gehad, maar nu dreigde toch zo langzaam een probleem te ontstaan bij bezettingen van de klimweekend. Gelukkig draait het weer op volle toeren en kan ik als leercoach van de regio hierin nog een steentje bijdragen.

Tot slot wil ik het bestuur veel plezier toe wensen en de nieuwe voorzitter Carlos Janssen een mooie tijd met deze fantastische bestuurders.

 

Bedankt allen die er iets moois van gemaakt hebben en dat blijven doen,

Pierre Smetsers